Блок 20 в Ямбол. На прицел на Карбовски.

by protowan at/on 7:04
in


Блок 20 в Ямбол.


В типичният си садо-извратен стил, който характеризира като цяло това предаване, авторът на небезизвестното предаване "Отечествен фронт" се захвана и с блок 20 от Ямбол, за който знаехме и преди неговото предаване. Всичко, което е гнило, мръсно, педофилско, насилствено, ромско, гейско, асоциално и извън всякакви норми намира благодатна почва при Карбовски, който се храни с мърша, както лешояд се храни с полуразгнили се черва и изтичащи от орбитете очи. И понеже мършата е основното му ястие миризмата от цялата тази смрад се носи през телевизионите екрани, която пропива чак в душите ни. А ние вперили невярващи очи цъкаме с език като гледаме да не изпуснем нещо отвращавайки се и в същото време наслаждавайки се... Наслаждавайки се на пребити старици, изнасилени от повторните си бащи момченца, проституиращи млади момичета, наркомани, ненормални сектанти, нещастни съдби и трагедии, които попиваме като гладни за...гладни за нещо мръсничко, нещо извратено, нещо което може да ни възбуди както в преносен така и в пряк смисъл.

И ако обяснение, за един такъв нездрав интерес може да се търси в психологията, а Карбовски може да си прави предавания, за каквото си иска- неговото предаване е пълен аналог на жълтата преса- ние нямам право с лека ръка да осъждаме ...тези нещастни съдби и трагедии. От положението на нашето "високо" ниво най лесно да сочим с пръст към тези, които поради някаква причина са станали проститутки, травестити или живеят в тотална мизерия, какъвто е случая със блок 20 във Ямбол. И понеже Карбовски непрестанно търсеше вината и къде се крие тя то искам да подчертая, че не всички ромски общества живеят по този начин и блок 20 по никакъв начин не е еталон или образец. Както винаги обаче положителните образци се игнорират. Просто те не са интересни и нямат онзи миризлив дъх на гнило и скандал, които са водещи когато става въпрос за живота на етническите малцинства.

Не всички роми, дори във блок 20, биха били съгласни да им изтърбушват водопроводите или да им изкъртят прозорците.И блок 20 във никакъв случай не е представителна извадка!
Имат ли ромите вина за своето състояние конкретно в случая?
Имат! Дотолкова доколкото и тези, които не са били съгласни или не са могли да направят нищо, понеже в моята къща никой не може да дойде да ми изтръгне прозорците, но аки и аз живея в блок 20 много се съмнявам, че ще успея да спра криминалните елементи, които са част от всяка една общност.

Там където няма ред или държавата е абдикирала от своите функции настава хаос. Вместо да се ослушва общината може да въведе строги и рестриктивни мерки, за всички онези, които смятат че могат да си изхвърлят боклука където искат или да къртят каквото си искат. Като за целта се работи със хора от самият блок 20, защото и вярвам, че там има хора, които искат да променят нещата и които биха работили за подобна кауза. Те трябва да бъдат обединени и противопоставени на цялата друга част. Която ще намалее чувствително понеже едва ли има човек, който да не желае да съществува нормално. Когато някой не си плаща тока да бъда спрян неговият ток, а не на целият блок. Когато някой бъде хванат да кърти да бъде осъден, за това. Да се даде възможност на тези, които искат и могат да работят. И най вече децата да се образоват. Причината, която ще изтъкна е елементарна. Нещата няма да се променят ако няма държавна политика. И такава трябва да има, за да се даде шанс.


0 коментара:

Публикуване на коментар