Блок 20 в Ямбол. На прицел на Карбовски.

by protowan at/on 7:04 ч.
in
0 коментара


Блок 20 в Ямбол.


В типичният си садо-извратен стил, който характеризира като цяло това предаване, авторът на небезизвестното предаване "Отечествен фронт" се захвана и с блок 20 от Ямбол, за който знаехме и преди неговото предаване. Всичко, което е гнило, мръсно, педофилско, насилствено, ромско, гейско, асоциално и извън всякакви норми намира благодатна почва при Карбовски, който се храни с мърша, както лешояд се храни с полуразгнили се черва и изтичащи от орбитете очи. И понеже мършата е основното му ястие миризмата от цялата тази смрад се носи през телевизионите екрани, която пропива чак в душите ни. А ние вперили невярващи очи цъкаме с език като гледаме да не изпуснем нещо отвращавайки се и в същото време наслаждавайки се... Наслаждавайки се на пребити старици, изнасилени от повторните си бащи момченца, проституиращи млади момичета, наркомани, ненормални сектанти, нещастни съдби и трагедии, които попиваме като гладни за...гладни за нещо мръсничко, нещо извратено, нещо което може да ни възбуди както в преносен така и в пряк смисъл.

И ако обяснение, за един такъв нездрав интерес може да се търси в психологията, а Карбовски може да си прави предавания, за каквото си иска- неговото предаване е пълен аналог на жълтата преса- ние нямам право с лека ръка да осъждаме ...тези нещастни съдби и трагедии. От положението на нашето "високо" ниво най лесно да сочим с пръст към тези, които поради някаква причина са станали проститутки, травестити или живеят в тотална мизерия, какъвто е случая със блок 20 във Ямбол. И понеже Карбовски непрестанно търсеше вината и къде се крие тя то искам да подчертая, че не всички ромски общества живеят по този начин и блок 20 по никакъв начин не е еталон или образец. Както винаги обаче положителните образци се игнорират. Просто те не са интересни и нямат онзи миризлив дъх на гнило и скандал, които са водещи когато става въпрос за живота на етническите малцинства.

Не всички роми, дори във блок 20, биха били съгласни да им изтърбушват водопроводите или да им изкъртят прозорците.И блок 20 във никакъв случай не е представителна извадка!
Имат ли ромите вина за своето състояние конкретно в случая?
Имат! Дотолкова доколкото и тези, които не са били съгласни или не са могли да направят нищо, понеже в моята къща никой не може да дойде да ми изтръгне прозорците, но аки и аз живея в блок 20 много се съмнявам, че ще успея да спра криминалните елементи, които са част от всяка една общност.

Там където няма ред или държавата е абдикирала от своите функции настава хаос. Вместо да се ослушва общината може да въведе строги и рестриктивни мерки, за всички онези, които смятат че могат да си изхвърлят боклука където искат или да къртят каквото си искат. Като за целта се работи със хора от самият блок 20, защото и вярвам, че там има хора, които искат да променят нещата и които биха работили за подобна кауза. Те трябва да бъдат обединени и противопоставени на цялата друга част. Която ще намалее чувствително понеже едва ли има човек, който да не желае да съществува нормално. Когато някой не си плаща тока да бъда спрян неговият ток, а не на целият блок. Когато някой бъде хванат да кърти да бъде осъден, за това. Да се даде възможност на тези, които искат и могат да работят. И най вече децата да се образоват. Причината, която ще изтъкна е елементарна. Нещата няма да се променят ако няма държавна политика. И такава трябва да има, за да се даде шанс.


Национализъм, псевдонационализъм или нацизъм?


Национализъм, псевдонационализъм или нацизъм?


След успеха на лумпена Сидеров, като диви гъби в България се нароиха множество радетели на националната идея, което неизбежно ме навежда на мисълта за творчеството на Алеко Константинов и неговият популярен герой, както и за идеята на криворазбраната демокрация. Не една и две идеи в исторически план са ставали жертва на израждане, политически терористи и кривозасаждане поради причина, че

за да спечелиш масата най сигурният начин е да са насочиш към най ниският предел на интелектуално ниво, където всъщност липсва интелект.

И ако Левски или Ботев са дали живота си в името на свободата на България едва ли днешните размахващи ръце по площадите лидери на "националистически" партии и крещящи с пяна на уста биха направили подобна жертва. Един се опита да се самозапали- кой ли беше - но реши че все пак не си струва да умре заради идеята си и набързо свлече балтона от себе си. И понеже не познавам българин, който да не радува за запазване на културните традиции на България и да не желае нейният икономически възход-защото все пак това е страната в която сме се родили и израсли- ще рискувам и аз да се обява за...родолюбец! Не желая да използвам термина националист защото определението националист към днешната дата е свързано с псевдонационалистически партии изпълени с простотизъм.

Когато основата на една идеология е пряко обвързана с омраза към всички цигани, турци, хомосексуалисти, арменци, негри и всички другоизглеждащи и инакомислещи това господа не е национализъм, а чист нацизъм- справка възхода и падението на Хитлер.
Понеже Левски никъде не е проповядвал господа разграничаване на етносите-напротив- ще си позволя да изкажа твърдението, че всички политически идиоти, които упорита се опитват да се домъкнат до властта посредством идеята на националните идеали нямат нищо общо с идеалите на тези, които наистина са обичали страната си и които са дали живота си заради нея.

Поведението на избирателите, които подкрепят тези псевдородолюбци има своето обяснение в психологията. И макар да не съм специалист - когато си некадърен или неудовлетворен от живота винаги има някой, който ти е виновен, крив и причина за това че не си успял да осъществиш сексуалните си фантазии или просто не се успял в живота. Облечена в идеала на национализма омразата е на най прекият път към своето "легализиране" скриващо личностни проблеми на душевно болни хора. Да мразиш някого по принцип \в този контекст когато познаваш някой лично може и да го намразиш\ само защото е от друг етнос, друг бряг или има други разбирания е простотията от която боледуват всички криворазбиращи национализма като идея.Да насочавш масата към най низките и долни инстинкти е приоритет на всички полуидиоти като Сидеров, Расате, ВМРО и прочие и такива винаги ще съществуват. Защото когато разумът отстъпи става страшно.

Най голям смях в мен предизвикват претенциите за морал.
В това да насаждаш органична омраза към определени групи от хора само защото не ти изнасят няма нищо морално. То е белег на политическата стратегия, която за съжаление дава плод. Проблемът е всеобщ. Подобни нарцистични партии с полуфашистки идеоологии съществуват и в развитите страни. От нас зависи дали те ще имат място в нашата политическа действителност.


Сидеров срещу Янев. Смях в залата.


Сидеров срещу Янев. Смях в залата.

Ако някой си мисли, че проследяването на политиката в Бг. е лишено от забавление, значи не е политик или не е от Бг, понеже наскоро станахме свидетели на най забавната част от политическата ни действителност. Сидеров срещу Янев! Ако не си приличаха толкова по отношение на маниери и говорене нямаше да е толкова смешно, по скоро щеше да е трагикомично, което не пречи да се задавиш както от смях така и от сълзи. Ощипан от разпада на парламентарната му група Янев реши да "отвърне на удара", като направо едно показно и добро представяне в Шоуто на Слави, където го отнесе разбира се и Сидеров. Ощипан от своя страна пък Сидеров, който май се обиди че обявиха идеята му за реферндум за малоумна, реши да се нахвърли в директна атака, като обвини Янев... в хомосексуализъм! Признай си, бате викал Сидеров, ама такова нещо признава ли се бате питам аз? В унисон със малоумната си -пардон безумната - идеология Сидеров навсякъде съзира цигани и хомосексуалисти, които трябва да бъдат изколени и избесени, наддал гръмки викове "Хомосексуалистите вън от парламента". От своя страна, за да защити мъжественоста си Янев призова Волен да му даде Капка на заем и да си купи...фенерче! Също като в картина на Давид Черни си представям как докато Янев се опитва да обязди Капка, Сидеров учудено святка със фенерчето насам натам. Предлагам следващият път в Брюксел да бъдат окачени актовите снимки на Волен Сидеров, които предлагат на показ всичките му прелести от кръста надолу.
Без да се притесняват от факта, че са официлани представители на една нация господата обърнаха парламента на махленска свада в която и единият и другият си позволяват да се държат абсолютно просташки - а за словата, които излизат от устите им и Айше от село Долни Дъбник ще я хване срам. И докато Айше проклина и ругае, че още не са пуснали детските, Янев и Сидеров си мерят достойнствата, като взаимно се убеждават във своята "правилна" сексуална ориентация.
Ако има нещо, за което още не са изкарали патент, то е за българсаката политика под формата на шоу риалити! "Сървайвър" и "Мюзик Айдъл" ще има да и дишат праха по рейтинг, а главните участници по презумпция ще бъдат винаги ВИП. Жалкото в случая обаче е че подобен тип хора за избрани да коват националната ни политика, а за рибата хората казват можеш да съдиш по главата. Защото от там се вмирисвала! Присъствието на подобни "елементи" в политиката не е страшно когато за вън от властта, но когато са вътре във властта започваш да се замисляш. Както казва народът обаче не е виновен този, който яде баницата, а този който я дава.


Една различна гледна точка. На един разумен човек.


В противовес на всички крайни изказвания свързани с темата "за" или "против" турските новини-прочетох една разумна и напълно човешки написана статия на Лидия Стайкова и нейният "Полетът на Костенурката". Което ми даде надежда, че омразата, нетърпимостта към различията и правата на другите все пак не са национална черта. Защото ние сме преди всичко хора. А чак след това започваме да се делим на арменци, турци, цигани и американци. Браво Лидия! Поздрави от мен!


20 милиона за референдум за турски новини. Поредната глупост на Сидеров


20 милиона за референдум за турски новини. Поредната глупост на Сидеров
След цирка със наужким самозапалването на което станахме свидетели сега сме свидетели на цирк от много по широк мащаб,
предвождан от доайенът на крайните националисти -незавършилият журналистика журналист г-н Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" в тичичнит си хитлеро-сталински стил поведе открита война срещу новините по турски език. Като за целта призова ...за референдум!
По всички личи, че десетминутната емисия е от жизнено важно значение за просъществуването ни като нация понеже досега в България са се провеждали само два референдума
през 1922 -за вината и отговорността на бившите правителства- и през 1946 за монархия или република.

Смях на парцали!

И двата проведена референдума са били служебни т.е. не е имало реално допитване до народа, каквото и нямаше по наистина важни въпроси в новата ни история от прехода насам.
Кой беше съгласен да се закрие АЕЦ? Когато волята на народа опира до наистина национални интереси никой не го пита, но когато става въпрос за няква си емисия от новини
правителството е готово да изхарчи близо 20 милиона лева! Същият г-н Борисов, който всячески парадира какви икономии прави, за да скърпи националният бюджет!

И ако за Болен Сидеров -пардон Волен- е типична една такава риторика изпълнена с безумни идеи, изненадата идва от страна на не кой да е, а от самият министър председател
на Република България. Да направиш коалиция с един очевидно нестабилен човек в името на парламентарното мнозинство е разбираемо, но да споделяш идеите на този безумец
е неразбираемо, ненормално и дебилно. Запита ле се г-н Борисов дали българският народ иска да бъде следен какво прави в Мрежата и с кой си чати? Защото ако има референдум
по този въпрос г-н Борисов със сигурност ще усети волята ни. Нещо повече обаче. Националистите и Герб умували дали да не включат в допитването и други въпроси, като този за признаване на турския геноцид над българското население по време на турското рабство.
Ако не беще толкова страшно можеше да бъде и смешно!

Да се отделят 20 милиона, за провеждане на референдум по такъв незначителен въпрос, който може да бъде решен и от парламента може и да се преглътне.Но да се търси
потвърждение на исторически факти посредством референдум е направо безумие. Което ме кара да се замисля каква е целта на цялата тази патардия понеже по принцип във политиката няма случайни неща. И каква е целта на цялата тази кампания? И понеже Доган е извън властта единственото обяснение е иницииране на етническа нетърпимост, която със сигурност ще се окаже брънка от веригата. И макар да има доста неизвестни -независимо от това дали съм прав или греша- посоката в която е поел г-н Борисов е изключително обезпокоителна. Което ме навежда на някои еретични мисли. Ако закона за следене в Интернет беше тортата, подлото отсраняване на Янев украсата- подкрепата която сега наблюдаваме за Сидеров е черешката! Всяка власт се нуждае от опозиция вътре във властта иначе рискуваме тази власт да стане абсолютна- а една такава власт често се изражда в тирания. Човекът е твърде крехко същество, за да устои на собственото си его. Особено когато има крайни елементи като г-н Сидеров, които да го подхранват.

В случая съм съгласен със Мартин Димитров, че е по добре да се направи референдум за изграждането на АЕЦ Белене отколкото за новините по турски език. Какво още ще ни поднесе обаче съглашението Волен- Борисов ? Съглашението на Борисов- Тагарински пролича. Времето тепърва ще покаже.


Професия социални помощи до живот! Има ли желаещи?


Професия социални помощи до живот! Има ли желаещи?
С препоръката на Европейския комитет за социални права, която е само препоръка и то незадължителна, медии от всякакъв род и сорт ни заляха с възмущението си и тенденциозни заглавия като "Професия социално слаб се завръща" \в-к Дневник\ и "Професия безработен чак до пенсия"\в-к Труд\. Което само потвърждава мнението ми, за "сериозната" журналистика, която свежда значителните си липса на познания по въпроса до жълти, сензационни заглавия. Всъщност последното основание е много по значително от първото, но това е друга тема. Бурни коментари, псувни и вайкания се разпростряха особено във Интернет пространство, където мнение по въпроса взе и небезисвестният блог на кака простоСийка -пардон на кака Сийка- според който министерството на социалните грижи е напълно излишна институция и който не работи , независимо от причините, трябва да се умъртви скорострелно. Т.е. не трябва да яде !
Да се разглежда толкова повърхностно един толкова съществен въпрос какъвто е социалната грижа на държавата, за тези, които по една или друга причина се намират във социална дупка е чист популистки метод, който използват и псевдонационалистическите партии. Дали за да се генерират повече продажби на вестници или да се консолидират повече изборни елементи темата за социалните помощи и ромските проблеми винаги е била блогадатна почва, за манипулации и твърдения лишени от факти. Една от най масираните лъжи е за "утежняването" на бюджета от видите ли всички, тези които получават на готово някакви пари за сметка на тези, които работят и си плащат данъците! Знае ли някой колко са данъчните постъпления като приходи и колко се отделят за социалните нужди на държавата като суми? И къде отиват по голямата част от тези данъци? Или колко са ведомствените разходи на социалното министерство от които може да ти настръхне косата? Може да погледнете тук!

Имат ли право от Европейския комитет по социални права?

Едно от основните социална права на човека е правото на социална защита от държавата, каквото е и правото на правна защита, които права са основни за една демокрация. И тук не става въпрос за майката-държава като "кърмилница" или "грижовница", а за една от нейните основни функции поради които съществува. Ако ние отречем правото на социална грижа рискуваме утре или вдругиден попадайки в тази категория да се окажем в безизходица поради нашето късогледство и нетърпимост! Поради кризата и растящата безработица все повече хора ще се обърнат към бюрата за труда и социалните услуги, които се оказват последна инстанция пред възможността да останем на улицата или без основни средства, за препитание. Или пред алтернативата да станем престъпници, за да не умрем от глад. В този контекст препоръката на Европейския комитет не е за даване на социални помощи до живот, а за не-нарушаване на правото на социална защита - в частност на получаване на социални помощи- които варират в малка или в по голямо състояние в зависимост от икономиката и нейното развитие.
Самата идея за прехрана и някакъв мислим стандарт на живот посредством социални помощи и то до живот е меко казано абсурдна! Към момента този контингент получават от 13 до 107 лв. на месец в зависимост от дохода и състоянието на семействата им!

Има ли желаещи?
И ако държавата ни ще се съобрази с тази препоръка то не е защото правителството има намерения да изплаща социални помощи до пенсия!
"За сметка на това държавата ще въведе строг регламент за получаването им. Ако си здрав и прав и откажеш работа или квалификация, помощта се спира"- министър Тотю Младенов.
- Към момента за пропуснат подпис в бюрото по труда или отказ от предлагана работа или квалификация наказанието е 1г. лишаване от правото на регистрация. Предвижда се тази рестрикция да стане 2г.
- Правото на социална помощ варира от от 13 до 107 лв. на месец в зависимост от дохода и състоянието на семействата им!

- Пари ще получават само онези социално слаби, които не само се запишат, но посещават и завършат курсовете за ограмотяване и преквалификация.
- Социално слабите няма да имат право да се запишат във повече от един курс.Според Симеонова те ще могат само по веднъж да се запишат във подобен курс.


-Социалното министерство ще коментира с Националното сдружение на общините у нас и възможността социално слабите да дават вместо 5, по 15 дни обществено полезен труд . Т.е. дори социалните помощи не се оказват безплатни. За тях трябва да се работи!

Без да отрича основното право, което е задължително право, държавата е длъжна да въведе механизми и регулации, които ще възпрат онези, които биха решили да се възползват. В заключение!
Професия получаване на социални помощи до живот не съществува и няма как да просъществува. Тя е нерантбилна, рестриктивна, лишена от доходи- освен ако някой мисли, че може да живее със сто лева на месец или че държавата ще даде подобен карт бланш. И като за последно! Дано не ви се наложи да преживявате със социални помощи!


Янев и Борисов...леко отклонение

by protowan at/on 13:47 ч.
in
0 коментара
Също като скарани съпрузи, които не могат да си поделят имуществото, Янев и Борисов така и не можаха да си поделят Марио Тагарински. Смях! Докато единият заплашва и се държи като обидена съпруга хванала мъжа си в изневяра, другият се държи невъзмутимо и се прави на ни лук ял ни лук мирисал. Бърше си устата и казва не съм аз, ако мога да си позволя да перифразирам един библейски откъс, само дето тук не става въпрос за водевилна сапунка, а за върла политика, която се превърна в трагикомедия. Всъщност тънка усмивка предизвиква не толкова Борисов, колкото Янев- който очевидно е планирал всичко друго, но не и подобен ход и подобно развитие на нещата, които го заляха като гръм от ясно небе. Очевидно не толкова врял и кипял в политиката Янев започна да раздава заплахи и ултиматуми на самият премиер, като после се отрече от тях, а на свой ред ги потвърди негов съпартиец в небеизсвестният блок на БТВ. Всъщност финтът на който подложи Бойко Борисов г-н Янев беше доста добре избаран на какъвто финт се опита да подложи и Георги Първанов. Само дето там съпротивата излезе доста по сериозна \не вярвам да е била неочаквана\, което ме навежда на мисълта, че г-н Борисов открито маркира своите намерения и излъчва не двусмислени сигнали, че няма да търпи някой да се бърка във неговите работи или да се опитва да го притиска. Верен на тактиката атаката е най доброто средство за защита Борисов смачква главата на змията още преди да се е надигнала, като разбира се той няма нищо общо със случващото се в политическото пространство. Най лесният начин да елиминираш един враг не е като влезеш в пряка конфронтация със него, а просто като му отнемеш позициите! Марио Тагарински се оказа онази не предвидена, за Янев карта в колодата на разпределената власт, която му изигра лоша шега и която на практика го елиминира като политическо представена парламентарна сила. Като истински политик Борисов дори не изчака прословутите шест месеца, на които толкова държеше Янев и ако Костов също надигне глава или просто попадне в полезрението на премиера не го очаква по добра съдба. От една страна е добре,че имаме толкова предвидлив премиер, но от друга започвам да се питам дали приказките за авторитаризъм няма да се окажат нещо повече от празни приказки на сразената до срам сегашна опозиция!? Защото когато няма кой да се противопостави и лично взимаш решения рискът парламента да се превърне в еднолично дружество на Бойко Борисов става направо очеваден. А понеже все пак формата с която управляваме е демокрация - не е зле да има и хора, които да не са чак толкова съгласни със действията на премиера, когото иначе харесвам. За кратко време той проведе истинска политика само дано не се окаже троянски кон. Ще поживеем ще видим-както е рекъл народът! Колкото до Янев май е най добре за следващите четири години да си вземе политическа пенсия. А г-н Тагарински вече има основания, за една по успешна и развиваща се кариера.